CELEBRACIONS

 
   
 

 

 

 

 

  • Inauguració de l'exposició itinerant "Palau Ferré: El discurs artístic de la sardana" i "la sardana avui i sempre" a Banyoles (26 de novembre, 2004)

 

  • Inauguració de l'exposició itinerant "Palau Ferré: El discurs artístic de la sardana"  i "la sardana avui i sempre" a Barcelona (9 de setembre, 2005)

 

  • Inauguració de l'exposició itinerant "Palau Ferré: El discurs artístic de la sardana"  i "la sardana avui i sempre" a Esparraguera (properament)

 

 

  ────────────────────
   
5 Conferència sobre l’artista Palau Ferré

(23 d'agost, 2003)

 

 

L'acte va anar a càrrec del

Doctor Jaume Maria Ferrán

 

 

El Museu d’Art Palau Ferré va acollir dissabte passat una participativa conferència sobre l’artista montblancquí que portava per títol: Palau Ferré: visió del món amb ulls mediterranis. La interessant exposició va anar a càrrec de Jaume Maria Ferrán, arquitecte i professor a la Universitat de Carolina del Nord.

 La Fundació d’Art Palau Ferré va organitzaar el passsat cap de setmana una xerrada sota el títol: Palau Ferré: visió del món amb ulls mediterranis. La conferència va anar a càrrec del Dr. Jaume Maria Ferrán, arquitecte i professor a la Universitat de Carolina del Nord (als Estats Units).

 

 

L’acte, que es va fer dissabte a les 7 de la tarda, va tenir una molt bona acollida i la sala del Museu d’Art Palau Ferré es va omplir.

El president de la Fundació, Rafel Mas, va presentar al conferenciant, que va fer una entenedora exposició sobre diferents vessants d’aquest universal artista montblanquí. Així, va parlar de la seva vida, els estudis, la seva relació amb Montblanc i de la seva obra, fent especial èmfasis en els trets més característics de la seva pintura, els colors, les formes…

Després de la conferència es va encetar un animat col·loqui, en el qual els presents van poder fer diferents prdeguntes.

L’acte va finalitzar amb un refrigeri per a tots els assistents.

 

   

Nova Conca

29 d’agost de 2003

Aquest és un acte associat al Fòrum de les cultures de Barcelona 2004.

   
  ────────────────────
5 Inauguració de l'exposició de ceràmiques "Palau Ferré: Creador de ceràmica artística des dels anys cinquanta"

(20 de setembre, 2003)

 

  El Museu d'Art Palau Ferré acull una mostra de ceràmica de l'artista montblanquí

La mostra, que va ser inaugurada el passat dissabte, restarà oberta fins el 26 d'octubre

L'exposició mostra una important selecció d'obres de ceràmica artística creades per Palau Ferré des dels anys cinquanta; un aparador que es completa amb un interessant recull d'articles sobre l'artista apareguts en la premsa espanyola i internacional durant els anys cinquanta i seixanta.

   

"De Montblanc a Notre-Dame", sota aquest títol apareix un dels articles que completen la mostra de ceràmica exposada al Museu d'Art Palau Ferré de Montblanc; una mostra integrada per una de les vessants possiblement menys conegudes o reconegudes de l'artista montblanquí, però que integra una part important de la seva creació.

Es tracta d'un conjunt de peces cedides especialment amb motiu de l'exposició "Palau Ferré: creador de ceràmica artística des dels anys cinquanta", que va tenir el seu acte de presentació el passat dissabte; obres d'art unificades per la gran sensibilitat del seu creador i amb denominador comú identificatiu de l'obra de Palau Ferré, la vivacitat en el seu cromatisme i l'aparició dels motius tan característica de l'autor, on no hi manquen els coloms, els galls, els peixos o les persones.

Elaborades en argila, l'exposició posa a l'abast dels montblanquins i dels turistes, plats, bols i gerros que es veuen complementats per un recull d'articles apareguts durant els anys cinquanta i seixanta en alguns dels mitjans de premsa escrita de l'Estat i d'Europa, on es posa de manifest el reconeixement de Palau Ferré en terres forànies; d'un artista que l'any 1968 el diari La Gaceta definia ja com "El Solitario de Montblanc", i on s'hi apunten alguns dels detalls de la figura del montblanquí, que apunten es tractava d'un "pintor secret aparegut a Madrid durant els anys cinquanta de la mà de Jaime Ferran".

Titulars com "La ceràmica és decoració" o "L'artista en el seu taller", apareguts als diaris Garbo, Momento, Diario de Barcelona o Destino, fan comprendre al visitant la important projecció d'aquest il·lustre montblanquí per les grans capitals de l'art com poden ser París, Madrid o Barcelona.

Primera mostra

Aquesta es tracta de la primera mostra que acull el museu d'art, i que pretén ser el tret de sortida de tot un seguit d'activitats organitzades per la Fundació d'Art Palau Ferré al voltant de l'artista montblanquí; activitats que es trobaran emmarcades en el programa d'actes organitzats amb motiu del Fòrum de les Cultures.

L'acte inaugural de la mostra va comptar amb la participació d'Antoni Coll i Gilabert, director del Diari de Tarragona, i romandrà oberta fins el proper dia 26 d'octubre.

Montblanquí il·lustre

Emplaçat al número 17 del C/ River, de Montblanc, domicili habitual del desaparegut artista, el Museu d'Art Palau Ferré alberga una important representació de l'obra de l'il·lustre montblanquí, combinant algunes de les pintures que més han caracteritzat la seva trajectòria amb peces de ceràmica i escultura, camps també explorats en profunditat.

Parlar de Palau Ferré és parlar de color i de vitalitat, tant en els seus olis com en les seves tintes xineses; però també és parlar d'una gran sensibilitat i estima vers la vila de Montblanc, la seva cultura i les seves tradicions amb les quals ha col·laborat en diverses ocasions mitjançant la cessió d'algunes de les seves creacions.

Des de la seva mort el dia 1 de gener de l'any 2000, han estat diversos els actes realitzats al voltant de la seva figura; actes com la mostra "Homenatge de Montblanc a l'artista" (elaborada amb obres cedides de col·leccions particulars) el mateix any 2000, o la presència d'una obra de la primera època de Palau Ferré dins l'exposició "L'Art del Segle XX a les Comarques de Tarragona", la creació de la Fundació d'Art Palau Ferré o la inauguració del museu d'art l'abril de 2001.

 

 

Nova Conca

26 de setembre de 2003

 

  ────────────────────
5 La Fundació d'Art Palau Ferré participa en la primera fira internacional de ceràmica Terrània

 (26-28 de setembre, 2003)

   

La primera fira internacional de ceràmica Terrània obre avui a Montblanc amb voluntat de perdurar

Hi participaran 38 artistes europeus, i s'han organitzat diverses activitats paral·leles

Tot està a punt ja a Montblanc per donar el tret de sortida avui a la primera edició de Terrània, una fira internacional de ceràmica artística que reunirà prop d'una quarantena d'artesans vinguts d'arreu d'Europa. La inauguració oficial tindrà lloc a les set del vespre, i serà a càrrec del director general de Turisme de la Generalitat, Xavier Civit i Fons, Tot i això, els dies forts s'espera que siguin demà i diumenge, quan s'han organitzat diverses activitats paral·leles al voltant de Sant Francesc.

(...)

La ceràmica artística de Palau Ferré

Coincidint amb el festival, dissabte ja va obrir portes al Museu Palau Ferré una exposició amb una selecció d'objectes de ceràmica artística de l'artista montblanquí, creats ja des dels anys 50, que es podrà veure fins al proper 26 d'octubre. La mostra, que també recull diversos retalls de diari sobre aquesta faceta menys coneguda de Maties Palau Ferré, es va inaugurar amb una concorreguda conferència que va pronunciar el director del Diari de Tarragona, Antoni Coll.

 

 

El Pati

26 de setembre de 2003

  ────────────────────
   E-mail
   
   

ÍNDEX