MUSEU   D'ART  

PALAU   FERRÉ


 

L’edifici va ser construït durant l’edat mitjana i al llarg dels segles, ha sofert diverses transformacions. La planta baixa conserva els arcs i murs de pedra originals que des de fa almenys sis-cents anys mantenen l’estructura de l’edifici. Palau Ferré  n'estava molt satisfet de la casa, tant per l’ edifici com per haver estat al llarg de generacions la casa pairal de la família. El Museu comprèn la planta baixa i l'entresol i s'ha convertit en el nucli cultural i artístic per gaudir, de l’obra de Maties Palau Ferré, admirar-la i reflexionar-hi..

 

L'adreça és:
C/ River, 17 
43400 Montblanc (Tarragona).

Per veure gràficament la situació del museu,  cliqui. El Museu es troba situat a la lletra M.
  SALA INFERIOR

El Museu  presenta una mostra seleccionada de la seva obra, tant pictòrica, com d’escultura i ceràmica, que ens permet apreciar els diferents estils i tècniques emprades al llarg de la seva vida artística.

  SALA INFERIOR  

De la seva primera època es mostren diferents dibuixos a llapis; de la seva etapa de París es poden contemplar alguns monotips; del retorn a Montblanc es contemplen olis, i de la seva producció pictòrica posterior a la seva catarsi personal, nombroses tintes xineses sobre paper fet a mà així com litografies d’un sol traç.
  SALA SUPERIOR  

Una de les obres emblemàtiques exposades és el “Guer-Blanc”, que Palau Ferré pintà el 1971 per a l'homenatge a Pablo Picasso pel seu 90 aniversari que va tenir lloc a Syracuse, New York, EUA, organitzat per la Universitat de Syracuse, a la qual Palau Ferré fou invitat en qualitat d’únic pintor. Altres obres rellevants són el Sant Jordi i el Drac, i diverses pintures i escultures que van ser exhibides a Washington DC el 1993, a la seu de l'Organization of American States.
 

Tècnica:       Oli damunt tela

Mides:         162 x 129 cm.

Títol:             Guer-Blanc

 

GUER-BLANC


HORARI
 

HORARI D'HIVERN:

(1 d'octubre - 31 març)
 
Dimarts a Divendres:  d'11 a 13
Dissabtes:  d
'11 a 13 i de 17 a 19
Diumenges i festius:  d
e 12  a  14


 

HORARI  D'ESTIU:

(1 d'abril - 30 setembre)

De dimarts a dissabte: d'11 a  13  i  de  17 a  19
Diumenges i festius:   d
e 12  a  14


TANCAT
25 de desembre
1 de gener
Dilluns no festius.
 
 
Servei d'informació i reserves:
  Museu   977 86 32 33

    Fundació  977 86 08 33


 
 
 
 
 
 
 

No es permet a l'interior del Museu:
- Fer fotos o filmar.
- Fumar.
- Menjar o beure.

                                                                                       ÍNDEX